Leveranser

Normal leveranstid är 1-5 dagar men vid hög orderingång eller beställning av vissa produkter kan leveranstiden bli lite längre. Är någon av de varor Du beställt slut på lager meddelar vi dig detta snarast möjligt, och informerar om leveranstiden. Vi förbehåller oss även rätten att neka leverans p g a vår eller leverantörens lagersituation, eller om vi av någon annan anledning inte godkänner beställningen. Vi meddelar kunden (via e-post) ifall sådana situationer uppstår.

Alla leveransbesked är preliminära - vilket beror på att vi reserverar oss för att våra leverantörer ibland kan ändra sina leveransbesked på våra inköpsordrar.

Den maximala tid som en order kan ligga hos Posten utan att hämtas ut av dig som kund kallas liggtid. Liggtiden för vanliga postpaket och företagspaket är 14 dagar. Om din order inte löses ut i tid går den i retur till oss på SPOOn Eyewear Store, och du kommer debiteras fraktkostnaderna.

Om Du som kund anser att leverans dröjer så länge att Du önskar avbeställa produkten i fråga, är det Ditt ansvar att ordern avbeställs innan leverans sker, enligt dessa köpvillkor. Delleverans av order kan ske efter överenskommelse (utan extra fraktkostnad).

OBSERVERA: När en order skall avbokas så görs detta genom att e-posta oss på info@spooneyewear.se . En bekräftelse på er avbokning kommer att skickas tillbaka till er e-post. Var mycket uppmärksamma på att ni får denna bekräftelse inom ett dygn (vardagar), annars finns en risk att er order inte är avbokad.

Om en vara skadats i transporten, ska detta anmälas till transportören vid mottagandet. Dold skada ska anmälas till transportören inom 7 dagar.

Ändring av beställning

Du kan fram till det att din order levereras från oss förändra din order utan extra kostnad (förutom prisskillnaden mellan varorna). Detta gäller dock inte om varan är en specialbeställning. Det pris som gäller är det som är aktuellt vid tillfället för ändringen.

Avbeställning

Du kan utan kostnad avbeställa en order fram till det att ordern levereras från oss, även vid försenade leveranser, fast inte om ordern är en specialbeställning. Har du betalat i förskott får du tillbaka dina pengar inom 20 dagar om du avbeställer, oftast snabbare.

Returer och ångerrätt

Som privatperson har Du enligt distansavtalslagen rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar (dock lägst 7 arbetsdagar) från mottagandet. För att begära ångerrätt enligt distansavtalslagen måste Du först kontakta oss. Samtliga fraktkostnader, till och från dig, sker på din bekostnad enligt distansavtalslagen § 18. Tänk på att "fraktfria" produkter har fraktpriset inkluderat i sitt totalpris. Detta gäller självklart inte om vi skickat en vara som ej var den som kunden beställt. Tänk på att du som kund bär ansvaret för återsändningen av produkten.

Citat från Konsumentverket om Distansavtalslagen SFS 2005:59:

"Om du har köpt en vara är du skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du har rätt att göra sådana ingrepp i varan som är nödvändiga för att undersöka den. Naturligtvis ska du vara försiktig och inte göra en mer omfattande undersökning än nödvändigt. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten."

Varan måste returneras i ursprungsskick och i sin originalförpackning. I annat fall debiterar vi kunden för kostnader som SPOOn Eyewear Store lider för att återställa produkten. (Tips: Tänk på att inte försluta era returer med silvertejp, då det förstör pappkartongerna, och försvårar för SPOOn Eyewear Store att återställa produkten).